Bardzo pieczarkowa zupa pieczarkowa. Jeden trik, dzięki któremu wychodzi przepyszna

Dzięki prostemu patentowi ta zupa pieczarkowa wychodzi jeszcze bardziej pieczarkowa.

Przepis na zupę pieczarkową

Składniki:

  • Około 2 litrów wywaru mięsnego,
  • 1 kg pieczarek,
  • 3 średnie cebule,
  • 2 marchewki,
  • 1 korzeń pietruszki,
  • 3 garści drobnego makaronu,
  • 100 mln śmietanki kremówki,
  • natka pietruszki,
  • olej pół na pół z masłem,
  • sól, pieprz.

Jak zrobić zupę pieczarkową?

  1. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki, przesmaż razem z posiekaną cebulą na mieszance masła i oleju.
  2. 1/3 pieczarek dodaj do wywaru, zmiksuj blenderem.
  3. Dodaj pozostałe pieczarki, marchewkę i pietruszkę pokrojone w kostkę, gotuj pod przykryciem przez 10 minut, wsyp makaron, gotuj jeszcze 10 minut.
  4. Zupę dopraw solą i pieprzem, wlej śmietankę, dodaj posiekaną natkę. Zupa jest gotowa po ponownym zagotowaniu.

Więcej przepisów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *