Dzięki prostemu patentowi ta zupa pieczarkowa wychodzi jeszcze bardziej pieczarkowa.
Przepis na zupę pieczarkową
Składniki:
- Około 2 litrów wywaru mięsnego,
- 1 kg pieczarek,
- 3 średnie cebule,
- 2 marchewki,
- 1 korzeń pietruszki,
- 3 garści drobnego makaronu,
- 100 mln śmietanki kremówki,
- natka pietruszki,
- olej pół na pół z masłem,
- sól, pieprz.
Jak zrobić zupę pieczarkową?
- Pieczarki umyj, pokrój w plasterki, przesmaż razem z posiekaną cebulą na mieszance masła i oleju.
- 1/3 pieczarek dodaj do wywaru, zmiksuj blenderem.
- Dodaj pozostałe pieczarki, marchewkę i pietruszkę pokrojone w kostkę, gotuj pod przykryciem przez 10 minut, wsyp makaron, gotuj jeszcze 10 minut.
- Zupę dopraw solą i pieprzem, wlej śmietankę, dodaj posiekaną natkę. Zupa jest gotowa po ponownym zagotowaniu.