Pasta carska ze śledzia z kawiorem

Ta pasta jest świetna do kanapek, ale jeszcze lepsza jako zakąska, podana na małych kromeczkach pumpernikla. 

Przepis na pastę carską ze śledzia z kawiorem

Składniki:

  • 6 wymoczonych filetów śledziowych alla matias,
  • 1 średnia cebula,
  • mały słoiczek kawioru – zwykle około 80 gramów,
  • ćwierć kostki miękkiego masła,
  • pół pęczka koperku,
  • pieprz.

Jak zrobić pastę carską ze śledzia z kawiorem?

  1. Śledzie przepuść przez maszynkę do mielenia na grubych oczkach.
  2. Dodaj masło, łyżeczkę kawioru, posiekany koperek, bardzo drobno posiekaną cebulę i posiekany koperek.
  3. Dopraw pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  4. Podawaj z pieczywem, dekorując pozostałym kawiorem.

Więcej przepisów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *