Soczyste kotlety w z indyka dzięki nietypowej marynacie

Te kotlety z indyka wychodzą wyjątkowo soczyste i mięciutkie dzięki marynacie z odrobiną majonezu.

Składniki:

  • 1 kg piersi z indyka,
  • 1,5 łyżki dobrego majonezu,
  • do panierowania mąka pszenna, jajka, bułka tarta,
  • olej do smażenia,
  • sól, pieprz.

Jak zrobić soczyste kotlety z indyka?

  1. Mięso pokrój w poprzek włókien na 5 plastrów, rozbij na grubość około 1 cm, oprósz solą i pieprzem.
  2. Przełóż do miski, dodaj majonez, wymieszaj, aby dokładnie pokryć każdy kawałek.
  3. Wstaw do zamarynowania do lodówki na minimum pół godziny.
  4. Panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  5. Smaż na oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor.

Przepis wideo:

Więcej przepisów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *