Krajanka śledziowa z cebulką, papryką i ogórkiem

Ta sałatka sprawdzi się na każdą okazję, również podczas zbliżających się świąt. Przygotowanie jest bardzo proste.

Przepis na krajankę śledziową 

Składniki:

  • 500 gramów filetów śledziowych alla matias – wymoczonych,
  • 1 średnia cebula,
  • pół papryki czerwonej,
  • 2 ogórki konserwowe,
  • pieprz.

 

Wyświetl ten post na Instagramie

 

Post udostępniony przez Polecam Przepis (@polecam_przepis)

 Jak zrobić krajankę śledziową z cebulką i ogórkiem?

  1. Wymoczone matiasy osusz i pokrój ukośnie.
  2. Cebulę, paprykę i korniszony pokrój w drobną kosteczkę.
  3. Na półmisku ułóż najpierw warstwę warzyw, na niej śledzie, oprósz pieprzem, przykryj warzywami i tak do wyczerpania składników.
  4. Na koniec polej olejem. Ja użyłem oleju lnianego, który świetnie pasuje do śledzi, ale może być też rzepakowy.
  5. Sałatka jest najlepsza, gdy przegryzie się przez kilka godzin w lodówce.

Więcej przepisów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *