Łosoś pieczony z masłem czosnkowym

Super prosty przepis na niezwykle pysznego łososia. Upiekłem go z masłem czosnkowym.

Składniki:

  • Filet z łososia (około 1 kg),
  • 7-8 ząbków czosnku,
  • 1/3 kostki masła,
  • plasterki cytryny,
  • sól, pieprz.

Jak zrobić łososia z masłem czosnkowym?

  1. Filet oprósz solą i pieprzem, odstaw.
  2. Czosnek, obierz, posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj na gładką pastę, wymieszaj z bardzo gładkim masłem.
  3. Masłem czosnkowym posmaruj łososia, połóż plasterki cytryny.
  4. Piecz w temp. 180 stopni pod górną grzałką przez 25 minut, na ostatnie minuty włącz grzałkę grill.

Więcej przepisów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *