Pyszna i kolorowa sałatka salsa z wędzoną makrelą. Świetnie smakuje jako dodatek do chleba, ale można podać ją też jako przekąskę z nachosami.
Składniki:
- 1 wędzona makrela,
- 1 czerwona cebula,
- 1 puszka kukurydzy,
- 1 puszka fasoli czerwonej,
- 2-3 ogórki konserwowe,
- 1 papryka słodka,
- 2-3 duże łyżki majonezu,
- 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
- pęczek koperku,
- sól, pieprz.
Jak zrobić sałatkę salsa z wędzoną makrelą?
- Z makreli usuń skórę i ości, mięso przełóż do miski.
- Fasolę i kukurydzę przełóż na sito, niech bardzo dobrze odciekną.
- Cebulę drobno posiekaj, ogórki i paprykę pokrój w drobną kostkę, dodaj do makreli.
- Dodaj również fasolę i kukurydzę, majonez, koncentrat pomidorowy i posiekany koperek, dopraw pieprzem, dokładnie wymieszaj.