Sałatka salsa z wędzonej makreli

Pyszna i kolorowa sałatka salsa z wędzoną makrelą. Świetnie smakuje jako dodatek do chleba, ale można podać ją też jako przekąskę z nachosami.

Składniki:

  • 1 wędzona makrela,
  • 1 czerwona cebula,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 puszka fasoli czerwonej,
  • 2-3 ogórki konserwowe,
  • 1 papryka słodka,
  • 2-3 duże łyżki majonezu,
  • 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
  • pęczek koperku,
  • sól, pieprz.

Jak zrobić sałatkę salsa z wędzoną makrelą?

  1. Z makreli usuń skórę i ości, mięso przełóż do miski.
  2. Fasolę i kukurydzę przełóż na sito, niech bardzo dobrze odciekną.
  3. Cebulę drobno posiekaj, ogórki i paprykę pokrój w drobną kostkę, dodaj do makreli.
  4. Dodaj również fasolę i kukurydzę, majonez, koncentrat pomidorowy i posiekany koperek, dopraw pieprzem, dokładnie wymieszaj.

Więcej przepisów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *